Diskuzní fórum VEVERATKA

Pouze pro administrátora

Smazat nebo editovat příspěvek!

Pěkný den,
mohu se zeptat, nakolik je bezpečné (pro příjemce) nabídnout veverce obecné nepražené a nijak neupravované arašídy, jaké se předkládají např. papouškům či venkovním ptákům? Ačkoli oříšky lískové a vlašské jsou pozitivně zmiňovány v souvislosti s veverkami často, o burácích jsem nikde nenašla ani slovo - ani požehnání pro jejich podávání, ani varování proti němu. Vzhledem k voliéře s papoušky a několika ptačím krmítkům v hájku před okny kanceláře mívám pohotově zásobu nezávadných arašídů a nebylo by nic snazšího než nasypat jich tu a tam trochu i do krmítka veverčího, jinak naplněného slunečnicí, klasickými ořechy a směsí pro činčily. Mohu se odvážit?
Další ingredience, ohledně jejíhož podávání jsem trochu nejistá: karob, zvaný též svatojánský chléb. Kusy lusků se vyskytují ve většině směsí pro činčily, včetně značky DARWIN's, i soudím, že jedovatý pro veverky nebude. I karobu si vydržuji zvláštní pikslu, pro změnu jako zvláštní pamlsek pro své činčily. Je bezpečné přihodit čas od času pár kousků i do veverčí porce?
A do třetice. Na jedné z fotek na vašem webu jsem si všimla v pozadí za krmící se veverkou (Bílým ocáskem) zavěšeného čehosi, co mi připomíná minerální nebo kalciový blok pro hlodavce, možná papoušky. Ježto chovám obé a obému takové bloky k oždibování pravidelně poskytuji, bylo by pro mne snadné zavěsit jeden další k veverčímu krmítku. Bylo by to vhodné? A pokud bylo, po čem sáhnout přednostně - minerální blok, nebo vápníkový?
Děkuji mnohokráte za rady, veverky v našem nemocničním areálu mají z existence vašeho webu nemalý zisk. :-)

» pouze zalogovat
» editovat
» smazat
Přístupové jméno:
Heslo: